maanantai 4. lokakuuta 2010

You're gotta be kidding me!

Tänään palasin sairaalaan kontrollikäynnille - tuntu ihan ku oisin palannu kotiin! :D Siellä ku vietti ensimmäiset päivänsä, nii se tuntu nyt jotenki kodikkaalta. Ja se, että siellä oli niin ihanaa henkilökuntaa, vaikutti viihtymiseen kyllä!

Eilen vasta jaksoin uhrata ajatuksia kursseille ilmottautumisen suhteen ja rupesin selaileen niitä. Tietysti ne kurssit oli monet täynnä ja ihmisiä varasijoilla vaikka kuinka. No Heini sitten vaan otti ja pisti ilmottautumista perään. Meen ekoille luennoille ja itken niille, että haluan näille kursseille. Kyllä mä itteni jotenki niille keplottelen. Otin 6 kurssia, mille ilmottauduin. Einführung in die Medienwissenschaft, Vertiefung der Basiskompetenz (Schreiben), Literarische Textanalyse (Märchen), Grundlagen der Kulturwissenschaft, nää kurssit on ihan germanistiikan laitokselta vai mikä lie. Sit otin 2 Erasmus- opiskelijoille tarkotettua kurssia: Erasmus - DaF - Landes- und Kulturkunde sekä Erasmus- Deutsch als Fremdsprache. Hyödyllisiä kursseja ois ollu myös Schriftlinguistik, Mündliche Textkompetenz ja Schriftliche Textkompetenz. Mutta en ala turhia stressaamaan, uskon, että noita kursseja on keväälläkin. Jossei oo, niin voivoi, sit etin muita kursseja. Meen kiinnostuksen mukaan ja uskon kyllä, että noi saa Suomessa luettua hyväks, mitä oon ottanu. Oon tullu tänne oppimaan saksan kielen, se on tärkeintä. En aatellu ottaa sitten ihan niin kauheeta stressiä tästä, että luetaanko kaikki kurssit hyväks, koska kielen oppiminen vaan on mun tärkein tavote nyt. Tietysti on kiva, jos kaikki kurssit saan hyväks luettua Suomessa, ettei oo tavallaan turhaan käyny niitä. Toisaalta, onko ne turhaan siltikään käytyjä, jossei saa pisteitä Suomes niistä, koska kursseilla puhutaan saksaa? Sanoisin, että win-win-situation for me!

Tänään oli myös Erasmus- tervetulotilaisuus Hauptunilla. Siellä törmäsin siihen toiseen jyväskyläläiseen, joka tuli tänne. Sitte yks rovaniemiläinen tyttö tuli kans jutteleen. Oltiin kolmisteen siellä sitte. Toisaalta harmittaa, et nyt tuli puhuttua suomea, mut oli se kyllä kiva puhua niin, et mut ymmärretään täysin. Yritän kyllä kuitenki välttää puhumasta suomea mahdollisimman paljo. Englantia vähän, mutta yritän oikeesti panostaa, että kieli on vaan saksasaksasaksa. Mulla on älytön innostus ja kiinnostus ja motivaatio kohdillaan oppia saksa, että eiköhän se sitten muutu sujuvammaks. Siellä Erasmus- tilaisuudessa tarjoiltiin oikeen suolasta syömistä, sellasia tosi hyviä leipiä, sekä sitten leivoksia. Ja viiniä! Just ennen ku lähdin, juttelin yhen toisen tytön kanssa yhdelle paikalliselle Erasmus-tyypille, Michaelille. Sitte ku esittäydyttiin ja sanoin "Heini" niin se vaan hajos täysin. Niin kyllä mäki, koska tiedän, mitä mun nimi tarkottaa. Heinihän on saksalainen sana ;) jos kiinnostaa mitä se tarkottaa, nii saatte itte ottaa selvää ;) Mutta se Michael sano vaan heti et "Your name is Heini? Like for real? You're kidding me, right? You gotta be kidding me!". Musta on aika hauska ajatus, että aina, tai ainaki lähes aina ku tuun esittäytymään, nii ihmiset alkaa heti nauraa :D musta se on hauskaa ja onpahan mun nimi ainaki sit kunnon alotus tutustumiselle paikallisten kanssa!

2 kommenttia:

  1. Piti ihan sanakirjasta kattoo mitä sun nimi oikeen tarkottaa. :D On vähä päässy toi saksankieli unohtuun. Ihanaa, ku pidät tätä blogia niin on helppo lukea kuulumiset! luv ya. <3

    VastaaPoista
  2. Veikkaan, että varmaan joku toinenki ehkä kattonu, mitä se tarkottaa! :D luv u 2!

    VastaaPoista